sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Viikonlopun juhlahetkiä

Haimme lauantaina odotetut vieraamme kylään. Mukavaa on ollut ja juhlan aihetta. Tänään sunnuntaina täällä on vietetty myös Loy Kratong-juhlaa. Taivaalle on lähtenyt erilaisia lentäviä komistuksia ja mereen on laskettu mitä kauniimpia kukkakakkuja. Wikipedia kertoo näin:
Loy Krathong (tai Loi Krathong, thai ลอยกระทง) on Thaimaassa vuosittain vietettävä valon juhla. Juhlaa vietetään lokakuunmarraskuunaikana perinteisen kalenterin 12. kuukaudelle sijoittuvan täysikuun aikaan.
Festivaali on noin 700 vuotta vanha perinne, jota vietetään sadekauden päättymisen aikaan veden hengen kunniaksi kiittäen saaduista sateista ja riisisadosta. Alkujaan Loy Krathong on hindulaisperäinen juhla, jossa veden jumalattarelta pyydetään anteeksi vesien saastuttamista.[1]
Juhlassa miljoonat ihmiset ympäri Thaimaata lähettävät kelluvia kynttilälauttoja jokiin ja kanaviin. Täten he osoittavat kunnioitusta veden jumalattarelle Mae Khongkhalle.

KIITOS RAKKAAT YSTÄVÄT KORPILAHDELLA! 1½ matkalaukullista tuliaisia laidasta laitaan: Leenalle halaus styrox-mallista ja tarkennuksesta ;), Merville halaus suklaasta, kortista ja Unoista, Helille halaus valokuvasta (ei tullut ikävä) ja Helenalle halaus levyistä (Tommi muisteli sinua ottamalla kunniaksesi GT:t). 






Oma lyhtymme: kiitimme ystävistä, tuliaisista ja elämän ihanuudesta!


Ja viimeinen toivomus...



Tiiti valaistuneena...

...ja Make myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti