keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Mitä olemme oppineet Thaimaasta?

Tähänastinen matkamme on vasta alussa, mutta toivottavasti muistamme mm. aamutunnelman, kun aurinko alkaa nousta ja merenrannalla lenkkeilessämme näemme paikalliset kalastajat,isän ja pojan sekä virvelit,  hyväntuuliset tuolivuokraajat siistimässä omaa hiekka-aluettaan odottaen aurinkopalvojia ja tervehtien hulluja farangeja. Katsoessamme ulapalle näemme sumun keskeltä puuveneitä ja muutamia turisteja uiden lämpimässä merivedessä.
Condomme vieressä 5-henkinen perhe asustaa hökkelissä: peltikatto ja pari pressua suojaamassa silmiltä. Käymälä sijaitsee tien toisella puolella, "puuhuussi". Kuitenkin perheen äiti  tarjoaa vähistään "falangille" riisikeittoa aamupalaksi ja tervehtii aina iloisesti. Hieman hävettää oma hyvinvointi ja elämäntyyli-voimme elää vain itsellemme ja itsekkäästi, unohtaen arkiset askareet.Iltapäivisin paikalliset käyvät takapihallamme keräämässä yrttejä keitoksiinsa ja mielellään jakavat ne kanssamme.

Hieman hinnoista: Hiusten värjäys ja leikkaus naiselle=7e, hiusten leikkuu miehelle=1,5e, öljyhieronta 60 min.=7,5e, thai-hieronta 60 min. =5e, pesulapalvelut (alusvaatteita, paitoja ym.)=2e, siivous ja liinavaatteiden vaihto =5e

Muutaman illan aikana auringonlaskut ovat olleet mahtavia: hämy ja hiipivä kajo, kaskaiden laulu ja lämpö. En muista, milloin olisin käyttänyt sukkia tai pitkiä housuja/paitoja. Vaatteet tuntuvat ahdistavilta. Sadekausi alkaa pikkuhiljalleen väistyä, vaikkei tuuli ole vielä kääntymytkään, mutta selkeästi kuivempaa ja viileämpää ilmaa on aamuisin.

Eli summa summarum: Tähän voisi tottua, mutta toivottavasti kiitollisena!
-Tiiti-

1 kommentti:

  1. hyva kirjoitus! :) hyvalta kuulostaa hotellihuone, tama ja uusi koti! haleja <3
    xx
    sanelma

    VastaaPoista